ZOEK UW KLACHT

Pijstilling bij zwangerschap

13 augustus 2016

Ook tijdens een zwangerschap is er wel eens behoefte aan pijnstilling. Er wordt al snel gegrepen naar een “onschuldig” paracetamolletje. Maar is paracetamol wel zo onschadelijk voor het ongeboren kind?

Onderzoekers van de Universiteit van Bristol vonden een verband tussen het slikken van paracetamol tijdens de zwangerschap en een hoger risico op gedragsproblemen bij het kind. Zo werd er vaker hyperactiviteit vastgesteld op een leeftijd van 7 jaar bij kinderen van moeders die paracetamol hadden geslikt dan bij kinderen in dezelfde leeftijdscategorie van moeders die geen paracetamol innamen. Het blijkt dat vooral in de laatste 3 maanden van de zwangerschap het risico van het gebruik van paracetamol het grootst is, aldus de onderzoekers in een publicatie op Nu.nl. Desondanks is paracetamol veiliger voor het kind dan bijvoorbeeld ibuprofen of zwaardere pijnstillers.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een nog veiliger alternatief in de vorm van acupunctuur of pijnstillers op natuurlijke basis. Daarnaast is acupunctuur ook goed inzetbaar bij allerlei zwangerschapproblemen van ochtendmisselijkheid, lage rugpijn,  tot aan een stuitligging toe.

Wilt u meer informatie hierover, neem dan gerust contact op met ons.

Like of deel onze berichten:
Posted in Zwangerschap