ZOEK UW KLACHT

Behandelverloop

Intakegesprek

Uw eerste gesprek

Bij uw eerste bezoek aan de praktijk vindt een uitgebreid intakegesprek plaats.

REMIMO bepaalt de diagnose op Chinese wijze. In een uitvoerig gesprek worden u allerlei vragen gesteld. Het functioneren van het hele lichaam wordt in kaart gebracht.

Aan de hand van de antwoorden ontstaat een totaalbeeld van hoe het lichaam functioneert en waar het disfunctioneert. Er wordt vooral gezocht naar de oorzaak van uw klachten. Uw klachten zijn de uiterlijke verschijningsvorm van een dieper liggend disfunctioneren van uw lichaam, de zogenoemde wortel van het probleem. Het behandelplan richt zich niet alleen op de klachten, maar ook op de wortel en pakt daardoor de klachten definitief aan.

Bij het intakegesprek hoort ook de Tongdiagnose en de Polsdiagnose.

Na afloop van het intakegesprek maakt de therapeut een inschatting of REMIMO u kan helpen, stelt een behandelplan op en maakt afspraken met u.

De behandelingen

Een Moxa behandeling

Afhankelijk van de klacht is het meestal verstandig om minimaal eenmaal per week een behandeling te ondergaan. Het effect van een behandeling duurt in het begin niet zo lang. Het is dan raadzaam een nieuwe behandeling te geven voordat het lichaam weer teruggezakt is in het oude patroon. Door steeds opnieuw het lichaam te prikkelen tot beter functioneren, houdt het lichaam het nieuwe patroon steeds langer vast.

Na verloop van tijd komt er steeds meer tijd tussen de behandelingen in te zitten, totdat ze uiteindelijk helemaal niet meer nodig zijn.


Blijvend resultaat

dreamstime_l_50028524

REMIMO behandelt niet alleen de uiterlijke kenmerken van de klacht, maar pakt ook de oorzaak van de klacht aan.

Een voorbeeld: jicht is een aandoening die met vlagen komt en gaat. Betekent dit dat het lichaam bij vlagen gezond is en dan weer niet? Nee. Er gaat iets mis in het lichaam met het verwerken van afvalstoffen, meestal met urinezuur. Als door omstandigheden het urinezuur zich opstapelt, ontstaat een jicht-aanval. Als het lichaam wel de kracht heeft de afvalstoffen juist af te voeren, verdwijnt de jicht-aanval.

REMIMO zorgt ervoor dat het lichaam altijd de afvalstoffen op een juiste manier verwerkt waardoor er nooit meer een jicht-aanval ontstaat en u blijvend van uw klachten af bent.

Er wordt dus altijd gestreefd naar een blijvend resultaat doordat niet alleen de uiterlijke kenmerken van uw klachten worden behandeld, maar vooral de oorzaak.

Wij behandelen de oorzaak voor een blijvend resultaat
Wij helpen u graag verder