ZOEK UW KLACHT

Over ons

Over REMIMO

REMIMO is een praktijk voor Chinese geneeswijzen. Dit betekent dat er volgens de Chinese filosofie gediagnosticeerd en behandeld wordt.

REMIMO verschilt van veel andere praktijken doordat wij

• vasthouden aan de Chinese filosofie en

• een breed scala van behandelmogelijkheden tot onze beschikking hebben.

Chinese filosofie

De Chinese gezondheidsfilosofie wijkt sterk af van de westerse. Lees verder over het verschil tussen Chinese en westerse gezondheidsfilosofie via de link Chinees versus westers.

Verzekeraars eisen van behandelaars een westerse opleiding en een westerse benadering van klachten om tot vergoeding van de behandelingen over te gaan. Daarom wordt er in de meeste acupunctuurpraktijken volgens een westerse kijk gediagnosticeerd. Binnen REMIMO houden we echter vast aan de waardevolle Chinese filosofie omdat juist deze filosofie zorgt voor een andere kijk op de gezondheid en tot andere resultaten leidt.

Breed scala van behandelmogelijkheden

In de meeste praktijken wordt enkel acupunctuur bedreven. Acupuntuur vormt echter maar een klein onderdeel van de totale Chinese gezondheidszorg. Er bestaan veel meer behandelmogelijkheden met zeer goede resultaten. Bij Onze behandelmethoden kunt u daarmee kennismaken. Door deze brede keuze kunnen wij voor u de beste (combinatie van) mogelijkheden benutten om tot het gewenste resultaat te komen. Wij zijn dan ook géén acupunctuurpraktijk maar een praktijk voor Chinese geneeswijzen.

Bedrijfsfilosofie

REMIMO bestaat al sinds 1 januari 1999 en al vanaf het begin staan enkele belangrijke waarden in deze praktijk voorop:

Samenwerking met de westerse geneeskunde

Er zit een groot verschil tussen de westerse en de Chinese geneeskundige filosofie (zie ook Chinees versus westers) Dit wil echter niet zeggen dat ze elkaar moeten uitsluiten. Juist door samen te gaan, kunnen ze elkaar aanvullen. Door het beste te halen uit beide filosofieën wordt de patiënt optimaal geholpen.

Stimuleren eigen verantwoordelijkheid

Ziek worden doen we allemaal. De een is echter eerder ziek, overkomt vaker wat, dan de ander. Soms is het mogelijk dat iemands levenspatroon aanleiding geeft tot ziekte. Wij zien het als onze taak om mensen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid of ziekte met als doel herhaling in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Een steen verleggen in de rivier van iemands levensloop

Door iemand te kunnen helpen met het overwinnen van ziekte of het leren voorkomen van een terugkerend klachtenpatroon veranderen wij een klein beetje zijn of haar levensverloop. Dit geeft enorme voldoening en werkvreugde.

Wij behandelen de oorzaak voor een blijvend resultaat
Wij helpen u graag verder