ZOEK UW KLACHT

Patiënten ervaringen

Ik kreeg steeds meer vertrouwen dat het ‘ons’ ging lukken.

Dianne Hoftijzer

Hoe ik als klein meisje binnenkwam en als vrouw vertrok.

In 2018 startte ik bij Remimo. Ik was 27 jaar.

Vanaf dat ik menstrueerde had ik hevige buikklachten. Mijn dagelijkse bezigheden moest ik onderbreken. Het enige wat ik kon was op bed liggen, paracetamol want niets anders hielp en een kruik. Slapen was het beste medicijn want daarna ging het enigszins wel. Jaren lang van alles geprobeerd. Veel op homeopathisch gebied. Soms hielp het om mij regelmatig te krijgen maar de pijn werd niet minder. De huisarts liet mij gaan met de pil. Dit wilde ik eigenlijk niet maar omdat niets hielp toch maar mee gestart. Inderdaad het werkte! Ik was van de pijn af. Maar na een tijd kreeg ik psychische klachten. Toen was de keuze pijn of niet lekker in je vel zitten. Ik koos destijds voor de pijn. Dit ging een hele tijd door. Totdat mijn lichaam migraine erbij gaf. Hoef je niets voor te doen, dat krijg je. Het overkwam me. Elke maand kreeg ik een aanval. Dat was het moment om naar Remimo te stappen. Mijn lichaam rinkelde met alarmbellen!

In 2018 een intakegesprek gehad. Mijn moeder ging mee.  Was fijn om toen al over je problemen te kunnen praten maar het was ook moeilijk. Na een tijdje gewacht te hebben begonnen mijn behandelingen. Elke week, dit was ook nodig, ik kon het merken aan mijn lichaam. Ik moest eerst weer op de aarde belanden (zo noemen ze dat). Dat voelde heerlijk, ik had het idee dat ik boven de behandeltafel zweefde.
Een behandeling is een uur, maar op de één of andere manier vliegt het altijd voorbij. Of ik nou weg dommel of niet, het is zo voorbij.
Mijn leven ging natuurlijk door en daarin gebeuren leuke maar ook minder leuke dingen in. Zo ziet een heel leven eruit. Voordat ik naar de behandelingen ging had ik blijkbaar al aardig wat voor de kiezen gehad.

Bijzonder om te ervaren dat je iets in de weg voelt zitten maar het niet kunt plaatsen. Door Remimo kreeg ik overal antwoord op. Dat was zo bijzonder! Maar niet altijd makkelijk.  De verwerking van iets kan soms heftig zijn. Ik heb diepe dalen gekend.  Maar hoe diep het dal ook was, Remimo stond voor mij klaar!
Ik kreeg steeds meer vertrouwen dat het ‘ons’ ging lukken.
Waarom ons? Het is niet alleen Remimo. Bij jezelf moet ook een knop om en je zult eraan moeten werken. Het gaat niet vanzelf.

Toen ik twee jaar geleden begon kon ik geen nee zeggen. Iemand anders vond ik belangrijker dan mezelf. Ik liep met gebogen schouders, wilde mezelf niet laten zien. Ik was bang het fout te doen. Mijn emoties propte ik op en liet ik niet zien. Totdat een druppel de emmer liet overstromen en dan kwam er wat los. Bij Remimo zijn het niet alleen de behandelingen maar je gaat ook met jezelf aan de slag. Ik vond het super interessant! Wat zit een lichaam toch geweldig in elkaar.

Bijzonder hoe een levenspad kan lopen tijdens de behandelingen. Mijn vriend heb ik in mijn behandeljaren leren kennen, door hem heb ik ook heel wat los kunnen laten en ben ik nu super gelukkig! Het is een combinatie van.

Ik heb besloten om deze brief te schrijven omdat ik ongelooflijk dankbaar ben! De titel geeft het al aan. Wat kwam ik klein binnen en hoe goed voel ik mij nu! Tuurlijk had ik soms mijn twijfels maar ik wilde weten waar dit zou eindigen. Zo blij dat ik de knoop heb doorgehakt om te gaan en hoe moeilijk ook, door te gaan!

Remimo heeft echt de kennis en kunde. Zij en ik hebben van een klein meisje een vrouw gemaakt. Een vrouw dat de angst had om geen kinderen te kunnen krijgen door haar maandelijkse problemen.

Nu ZWANGER is!

Ik ben een wandelend reclamebord, hopelijk volgen er nog veel meer. Ja het kost geld en tijd, maar ik heb het er 100 procent voor over gehad!

Dianne Hoftijzer

Achillespeesontsteking, maar er werd er tijdens de intake ook de diepere onderliggende klacht aangereikt

Erwin Krabbenborg

Het lichaam is bijzonder en complex

Ik kwam bij Remimo terecht in verband met een achillespeesontsteking, naar mijn mening door overbelasting bij het sporten. In eerste instantie had ik fysio geprobeerd, maar dat bood geen verlichting. Ik kwam een artikel tegen over de behandeling van achillespeesontsteking door middel van acupunctuur. Daarop heb ik contact gezocht met Remimo. Enkele jaren geleden hebben ze ons al eerder geholpen bij een stuitligging tijdens de zwangerschap. Nadat de intake was geweest en ik enkele behandelingen had gehad, kon ik voor het eerst in 4 maanden weer pijnvrij sporten. Echter werd er tijdens de intake ook de diepere onderliggende klacht aangereikt. Mijn lichaam was uitgeput door diverse omstandigheden. Door ook hier adviezen, tips over voeding en gericht acupunctuur op te geven, merk ik dat mijn lichaam tot rust komt en dat ik ook meer energie heb. De behandelingen worden met zorg, rust en toewijding gegeven. Ik ben zeer tevreden over de ontwikkelingen van de laatste weken en dat dit allemaal mogelijk is zonder medicatie. Van huis uit ben ik een nuchter persoon, maar Remimo heeft mij wederom aangetoond dat het lichaam bijzonder en complex is, maar er door de juiste adviezen en door technieken uit de oosterse geneeswijze veel klachten in het lichaam kunnen herstellen.

Erwin Krabbenborg uit Groenlo

De behandelingen zijn voor mij een levensles en betekenen veel meer dan ik had kunnen denken

Daphne Broek

Darmklachten

Anderhalf jaar geleden kwam ik bij de medisch specialist vandaan met een getekende stip op mijn buik: de plek waar mijn stoma zou komen. Na een aantal jaren verschillende medicatie te hebben geprobeerd, was de enige optie het verwijderen van mijn chronisch ontstoken dikke darm. Mijn vader vroeg mij toen of ik mij daar bij neer ging leggen of nog minder voor de hand liggende therapieën ging proberen. De man waar ik mijn eigen nuchterheid met kleine dosis wantrouwen van heb gekregen. Dat zette mij aan het denken en zoeken: wat dan?

Via kennissen kwam ik bij Remimo terecht. Met een spijsvertering die al jaren overhoop lag, begon ik hier pessimistisch aan mijn hersteltraject. Maar na verloop van tijd merkte ik verandering in mijn lichaam. Het gaat nu zo goed, dat we thuis gezinsuitbreiding nastreven en ook daarin vind ik goede steun en perfecte begeleiding bij Remimo.

Ik heb anders leren kijken naar voeding, emoties en mijn eigen gedachten. Ik heb leren luisteren naar mijzelf en leer begrijpen hoe mijn lichaam daarbij helpt. Nooit gedacht dat mijn lichaam weer zo ging functioneren en dat dit binnen mijn mogelijkheden lag.

De behandelingen bij Remimo zijn voor mij een levensles die ik nooit had willen missen en betekenen nu veel meer voor mij dan het niet verwijderen van een dikke darm.

Daphne Broek

De behandelingen zijn zeer gedegen en op maat van een ieder afgesteld

Jetty Raven

Hoogsensitiviteit

Op een dag, jaren terug, werd mijn aandacht getrokken door een artikel in het plaatselijk weekblad. De kop van het artikel luidde: Nieuw gevestigd in Westervoort, Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen. Ik dacht meteen, misschien is dit iets voor mij. Ik had toen last van allerlei vage klachten en zat beslist niet goed in mijn vel. Na het eerste contact had ik al direct een heel goed gevoel.

De behandelingen zijn zeer gedegen en op maat van een ieder afgesteld. Eerst word je van je pijnklachten afgeholpen en dan wordt er verder gekeken waar en waardoor de klachten ontstaan en zich blijven herhalen. Dat was een heel proces. Steeds wordt er een nieuw laagje aangeboord en uiteindelijk krijg je inzicht in je klachtenpatroon en hoe je in het leven staat. Toen kwam ook naar voren dat ik hooggevoelig ben. Dat was even schrikken, maar na wat uitleg vielen er wel heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. Door de behandelingen en de daarbij behorende gesprekken heb ik geleerd hier veel beter mee om te gaan en er ook de voordelen van in te zien. Dus dit adres is zeer aan te bevelen voor hoog sensitieve personen.

De meerwaarde van de behandelaars van Remimo is dat zij heel goed kunnen luisteren, een groot empathisch vermogen hebben en veel aandacht besteden aan de psyche van de mens. Lichaam en geest zijn één geheel.

Ik ben inmiddels aardig op leeftijd (78 jaar) maar zit uitstekend in mijn vel. Geniet van veel dingen. Ik heb genoeg energie om te kunnen sporten en mij nog nuttig te maken in de maatschappij door middel van vrijwilligerswerk. Dit alles dankzij Remimo. Bravo dank daarvoor!

Jetty Raven

jetty

 

Letterlijk wordt mij een hand vast gehouden en figuurlijk voel ik de vertrouwensbasis die nodig is voor begeleiding

Lonneke Boschker

Emotionele begeleiding

Na een zeer onrustige periode in mijn leven, kom ik in aanraking met REMIMO. Op het moment dat ik binnen stap leef ik al jaren in een overlevingsmodus en is mijn energielevel ver beneden peil. Al na de eerste keren merk ik verschil.

Naast dat ik behandeld wordt met acupunctuur, wordt mij ook de hand gereikt, ik word gehoord. Letterlijk wordt mij een hand vast gehouden en figuurlijk voel ik de vertrouwensbasis die nodig is voor begeleiding. Waar naar toe? De weg terug naar mezelf.

Het verwerken en verteren van emoties en het leren omgaan met mijn gevoeligheid is wat ik aan het doen ben bij REMIMO. Gestaag ben ik op weg om aangeleerde patronen te doorzien en opgeslagen emoties op te ruimen. Ik krijg handvaten aangeboden, ik leer voelen en vertrouwen, waardoor ik oprecht verbinding met mezelf en anderen kan aangaan. Hoe fijn is het dat er iemand een tijd met je meeloopt en je dat niet alleen hoeft te doen. Dat toelaten is al een proces op zich.

REMIMO biedt ongekende mogelijkheden op het gebied van deze begeleiding, naast dat mijn lichamelijke klachten ook nog behandelt worden en genezen.

Lonneke Boschker uit Lichtenvoorde

lonneke

Het gaat niet alleen om het genezen van de klachten. REMIMO geeft ook goede adviezen, toegespitst op onze leefwijze, om klachten in de toekomst te voorkomen

Hans en Francine van Schijndel

Hernia en beenklachten

 

Hans:

Op 50 jarige leeftijd verkocht ik mijn zaak om een droom werkelijkheid te maken: lange fietsreizen over de wereld. Drie winters lang heb ik gefietst van Nederland naar de Sahara, door Australië en Nieuw Zeeland en tot slot in China, Laos, Vietnam en Cambodja. Plots, op de grens van Cambodja naar Thailand kreeg ik last van mijn rug. Ik kon niet meer lopen of fietsen van de pijn. Thuis bleek het een hernia te zijn.

Een orthopedisch chirurg adviseerde rust in plaats van een operatie. Ik ben onmiddellijk naar een mij bekende myofasciale triggerpointtherapeut gegaan en naar een osteopaat. Ondanks hun behandelingen bleef ik pijn houden. Via via hoorden we van REMIMO. In de wachtkamer hoorde we al positief nieuws van een andere herniapatiënt die in 8 behandelingen van zijn klachten af was. Ook ik bleek na 8 behandelingen met acupunctuur en cupping van mijn klachten af te zijn. Bewust geworden van wat beweging met je lichaam doet, stapte ik weer op de fiets. Nu 10 jaar verder gaat het, ondanks de vele fietsreizen met volle bepakking door de bergen, erg goed.

Francine:

Afgelopen winter, na de vele fietsreizen met mijn man, kreeg ik tijdens het fietsen in Brazilië last van mijn linkerbeen. Vooral tijdens het lopen had ik last van mijn knie en kuit en aan het einde van de reis ook af en toe pijn in mijn onderrug. Door te rekken en strekken en het zelf behandelen met triggerpointtherapie was de pijn onder controle te houden. Thuis gekomen naar de triggerpointtherapeut maar enkele dagen na de behandeling was de pijn weer terug. Met de behandeling van de hernia van Hans in gedachten direct gebeld met Renata van REMIMO.

Bij het eerste gesprek werd al veel duidelijk. Er stroomde een meridiaan niet goed door. Bij het zien van de baan van de meridiaan werd het mij duidelijk. Deze baan liep precies langs de plekken waar ik last had. Na de 1e acupunctuur behandeling werd de pijn erger en kwam er ook ernstige vermoeidheid naar voren. Gelukkig precies datgene, waar Renata mij voor gewaarschuwd had. Ik wist dus wat ik kon verwachtten. Na nog eens twee behandelingen en goede adviezen over de juiste voeding toegespitst op onze leefwijze kwam de energie weer terug. Ik voel mij weer helemaal de oude en weet hoe ik herhaling kan voorkomen. Wat een geluk dat ik naar REMIMO ben gegaan, want een arts zou wellicht zijn gaan opereren.

Hans en Francine van Schijndel uit Veghel

Het vraagt moed en nieuwsgierigheid om te durven kijken naar de oorzaak achter de klacht. REMIMO heeft mij perfect begeleid bij deze interessante ontdekkingsreis.

Eunice van der Heijden

Huidziekte Pityriasis Versicolor

 

Ik had last van een huidziekte Pityriasis versicolor. Deze huidschimmel wilde maar niet overgaan. Het zalfje van de huisarts hielp niet. De calendulazalf van een antroposofische arts hielp niet afdoende. Naast de huidschimmel had ik nog een scala aan vage klachten, zoals snel vermoeid zijn en spanning in de linkerkant van mijn lichaam, vooral in mijn nek en bil. Ik wilde graag van de huidschimmel af, want het geeft lelijke witte vlekken op de huid en ik wilde niet blijven smeren met hormoonzalfjes.

Bij REMIMO werd ik behandeld met acupunctuur en Chinese kruiden. De acupunctuurbehandelingen waren zeer intens. Het prikken van de naalden was soms zeer pijnlijk en er kwamen veel emoties vrij. Dat was af en toe erg pittig. De begeleiding van Michèl was erg prettig. Ik vertrouwde hem waardoor ik veel onverwerkte emoties heb kunnen vrijlaten. De filosofie om de oorzaak onder de symptomen te behandelen in plaats van de symptomen zelf, gaf mij veel vertrouwen. Het resultaat is dat ik mij veel rustiger voel, ik veel dichter bij mezelf blijf, meer vertrouwen heb in mezelf en in de wereld. Ik ben minder boos en minder gehaast. En… de huidschimmel is over. Niet alleen mijn huid is schoon, er is ook op een dieper emotioneel niveau ‘schoongemaakt’. Natuurlijk zal het nodig blijven om bewust te zijn van mijn gevoelens, genoeg rust te nemenEunice, juni 2011 (1) en mezelf in acht te nemen.

Het vraagt moed en nieuwsgierigheid om te durven kijken naar de oorzaak onder de klacht. Als je van beide voldoende in huis hebt, kan het een zeer interessante ontdekkingstocht zijn. REMIMO helpt je daarbij.

Eunice van der Heijden uit Utrecht

Als de dokter het niet meer weet, ga ik naar REMIMO. Het is voor mij een eind rijden, maar het is steeds weer de moeite waard.

Lia Groot

Hernia

Ik had al jaren lang last van herniaklachten. Hierdoor had ik geen gevoel meer in mijn rechterhiel en aan de achterkant van mijn rechter bovenbeen. De artsen wilden mij pas opereren als ik mijn ontlasting zou laten lopen. En het littekenweefsel dat hierdoor zou ontstaan, kon weer dezelfde klachten geven. Geen rooskleurig beeld.

Op internet kwam ik patiënten van REMIMO tegen met een goed verhaal. Ik had nog nooit van TCM (Traditionele Chinese Geneeskunst) gehoord. Ik geloofde er eigenlijk ook niet in. Maar je wilt niet de rest van je leven spierverslappers en pijnstillers slikken. Met zulke pijnen ga je alles proberen.

Na de éérste behandeling kwam het gevoel aan de achterkant van mijn bovenbeen al iets terug en werd de pijn minder.

In het begin ging ik iedere week naar REMIMO. Er werd veel gecupt en later werden de acupunctuurnaalden verwarmd met moxa. Ik knapte op, kreeg minder pijn en er kwam steeds meer tijd tussen de behandelingen te zitten. Ik ben acht maanden behandeld. Dit is ruim negen jaar geleden en ik heb nóóit meer last gehad. Alleen het gevoel in mijn hiel is nooit meer geworden wat het ooit geweest is.

Toch kom ik nog wel eens bij REMIMO. Als ik ergens last van krijg en de dokter weet niet goed wat hij er mee moet, bel ik naar REMIMO. Zo ben ik al eens terug geweest met een hardnekkige longontsteking. En de laatste keer had ik een ontstoken gehoorgang dat zoveel duizeligheid veroorzaakte dat ik zelfs duizelig werd als ik stil op bed lag.

Het is een eind rijden, maar het is de moeite waard. Het komt steeds weer goed.

Lia Groot uit Hoogwoud

REMIMO leert je positief te blijven in het ziekteproces en een gezonde toekomst te visualiseren. Bij mij kwam die toekomst uit!!! Bedankt voor alles!

Berna Bosman

Borstkanker

 

Graag deel ik mijn verhaal op deze website. Het is al enige tijd geleden dat ik bij REMIMO kwam met borstkanker. De reguliere gezondheidzorg hoefde ik niet de rug toe te keren. Juist de combinatie van de wijsheid uit beide geneesmethoden is mooi.

De behandelingen bij REMIMO waren onder andere gericht op het ondersteunen van de spijsvertering. Ik was daardoor niet misselijk, kon gewoon eten (zelfs oliebollen op oudejaarsdag, 1 dag na chemotherapie) en mijn energieniveau bleef op pijl zodat mijn lichaam sneller kon herstellen van de verwoestende westerse behandelingen.

Ik wil graag benadrukken dat het belangrijk is om positief te blijven in het ziekteproces. Terwijl de medisch psycholoog in het ziekenhuis tegen mij zei dat ik er rekening mee moest houden dat het misschien ook niet goed zou gaan zei Renata tegen mij er vertrouwen in te hebben dat het goed zou komen. Ik zal nooit het moment vergeten dat zij tegen mij zei, nadat ik net geopereerd was en de uitslagen van long-, lever- en botonderzoek nog moest krijgen: “vertrouw erop dat je geen kanker meer zult hebben, dat ze alles goed hebben weggehaald!”

Ik weigerde me neer te leggen bij het doemscenario. Renata stimuleerde mij leuke en ontspannende dingen te doen en in de toekomst te kijken. Niet te vechten tegen de ziekte, want dan sta je steeds in vecht- en vlucht modus. Een ontspannen lichaam heeft energie om te genezen.

Een droom van mij was om ooit onder een olifant te douchen. Dit beeld moest ik van haar vasthouden en steeds weer voor mij zien. Op een gegeven moment kon ik haar een foto overhandigen van mijzelf, zittend op een olifant in Maleisië. Mijn visualisatie was waarheid geworden.

Inmiddels ben ik  8 jaar verder en het gaat goed met mij. Ik heb veel geleerd van Renata en Michèl. Langzaam ben ik mijn eigen kracht en zelfgenezend vermogen weer gaan vinden, en voel nu ook echt dat ik daarop kan vertrouwen! Het was een heel lang leerproces, maar ik ben weer terug met 2 voeten op de aarde. Ik voel me blij en vooral dankbaar!

Berna Bosman uit Duiven

Door de verbinding weer te voelen met mijn lijf, leerde REMIMO mij steviger op mijn benen staan

Maureen Story

Jeugd Trauma

Eind 2019 kwam ik, met mijn vriendin uit Amsterdam – uitbehandeld voor clusterhoofdpijn bij de pijnpoli in Leiden – voor het eerst bij REMIMO. Via een goeie vriendin hier kreeg ik te horen dat in Doetinchem een praktijk zit die dit behandelen kan. Dolgelukkig liet ik mijn vriendin bellen en een afspraak maken. Meer dood dan levend heb ik haar vervolgens op de dag van de intake bij REMIMO naar binnen gedragen.

Terwijl ik tijdens haar behandeling in de wachtkamer op haar zat te wachten liep Michel een keer langs, keek mij eens goed aan en zei “volgens mij ben jij ook niet heel erg in balans?” Nog mijmerend over wat dit nou eigenlijk betekende kwam mijn vriendin voor het eerst sinds twee jaar zonder hoofdpijn naar buiten lopen.

 

Last van echte fysieke klachten had ik niet maar mentaal knok ik al zo lang ik me kan herinneren. Dit door trauma’s uit mijn jeugd. Door alles wat ik inmiddels geleerd heb weet ik dat ook geestelijk trauma uiteindelijk fysieke problemen kan gaan geven. Al zo’n 30 jaar kom ik daarvoor bij een elektro-acupuncturist in het Westen van het land. Maar door mijn verhuizing naar het Oosten kon ik daar niet meer op regelmatige basis naar toe. Ook kon ik mijn verhaal destijds kwijt bij een psycholoog.

De opmerking van Michel echter, in de wachtkamer van REMIMO, triggerde mij en zodoende maakte ook ik een afspraak voor een intake. Mijn angst voor naalden werd ondergeschikt. Het trauma bleek hardnekkig. Wekelijks lag ik als een egel op de bank. Vol met naalden. Ik had het gevoel alsof Michel dwars door me heen kon kijken, bij binnenkomst hoefde ik nauwelijks te zeggen hoe het met me ging.

 

Iedere keer vroeg ik weer wat hij voelde aan mijn pols en wat hij zag, maar ik moest zelf gaan voelen! Al prikkend werd mijn vertrouwen in mezelf (en in mijn omgeving) sterker. Ik voelde de blokkades in mijn lijf verdwijnen.

 

Ik heb altijd op eigen benen gestaan maar het voelt nu steviger. En ik weet dat als ik weer wat wiebelig word ik REMIMO kan bellen om me (weer op weg) te helpen.

Maureen Story

De keuze om mijn hernia niet te laten opereren maar om ermee naar REMIMO te gaan was een schot in de roos..

Peter Bont

Hernia

 Ik had al anderhalf jaar last van mijn rug. Volgens mijn huisarts was het geen hernia. Ik kreeg pijnstillers en ging een tijdje naar een fysiotherapeut. Ook zette een chiropractor zes weken lang twee keer per week mijn bekken recht omdat deze maar bleef scheefzakken. In april 2001 kon ik niet meer lopen, zitten, staan of liggen. De neurochirurg constateerde een hernia en bood een operatie aan, pas over zes maanden. Toen de pijn steeds erger werd, zocht ik op internet naar andere mogelijkheden. Op diverse sites las ik dat de resultaten van operaties niet altijd even goed zijn. Ik las ook over REMIMO en maakte met hen een afspraak.

Ik ben verschrikkelijk bang voor naalden en zag ook het cuppen helemaal niet zitten. Maar bij REMIMO heb ik nooit echt pijn ervaren. Ze kunnen de technieken zo goed toepassen dat het alleen eng líjkt. De eerste paar behandelingen merkte ik geen verschil, maar na de vijfde kon ik weer aan het werk. De extreme pijn was met 85% afgenomen. Daarna ben ik wekelijks naar de praktijk gegaan om energie te krijgen zodat er genoeg kracht kwam om de wervels uit elkaar te houden en de uitstulping te laten terugveren. Daarnaast bleek dat wat mij geestelijk bezig hield, te maken had met mijn lichamelijke klachten. Zo kreeg ik meer begrip vooPeter Bontr mijn functioneren. Nu heb ik geleerd dat mijn lichaam een stuk gereedschap is waar ik heel zuinig op moet zijn. Mijn advies voor wie herniaklachten heeft en moet kiezen voor opereren of niet: laat je behandelen bij REMIMO. Bij mij was het een schot in de roos.

Peter Bont uit Purmerend

In de bloei van mijn leven met een compleet lichaam dankzij mijn man en REMIMO.

Christa Kalkman

Posttraumatische Dystrofie

Ik heb in mijn leven heel wat meegemaakt en was er op een gegeven moment zo slecht aan toe dat er geen toekomst meer was voor mij. Zonder mijn man en REMIMO was ik waarschijnlijk mijn been en misschien ook wel mijn leven kwijtgeraakt. Nu ben ik 44 jaar en in de bloei van mijn leven.

Graag vertel ik u mijn verhaal.

Op 1 januari 2000 begon de ellende. Ik had net weer een operatie gehad aan mijn been. Vanaf mijn 21ste – ik ben nu 44 – ben ik elk jaar wel geopereerd. Er zat een terugkomende tumor bij mijn scheenbeen en ik had slijtage aan mijn knie. Door al die operaties had ik veel littekenweefsel waardoor mijn been niet functioneerde. Op die bewuste dag kreeg ik bij het opstaan messteken in mijn voet. Ik gilde het uit van de pijn en kon niet meer lopen. Eerst gooide men het op een ontstoken teen dat na vijf dagen rust vanzelf moest overgaan. Niet dus. De orthopeed constateerde posttraumatische dystrofie. Zijn prognose was dat genezing anderhalf jaar zou duren. Ook niet dus. Toen kwam ik in een rolstoel terecht. Ik heb veel medicijnen gehad die niet hielpen. Ze hebben 1x per maand mijn been bloedleeg gemaakt en weer gevuld met bloed. Dit hielp ook niet. Ook een maand lang een manitol-infuus gaf geen soelaas. Na die anderhalf jaar was mijn gevoel in mijn been verstoord, had ik geen kracht meer en was mijn been veel dunner geworden. Revalidatiecentrum Klimmendaal moest de oplossing bieden.

In het tijdschrift van dystrofiepatiënten las ik dat 80% van de mensen geneest van dystrofie en dat 20% blijvend invalide blijft. Tot die laatste groep hoorde ik, want na Klimmendaal bleek ik voor altijd invalide en aangewezen op een rolstoel.

In het tijdschrift stond ook een advertentie van REMIMO.

Bij REMIMO konden ze eerst nog niets aan mijn dystrofie doen. Mijn energieniveau was zo laag dat mijn lichaam geen kracht had voor de normale processen, laat staan voor het genezingsproces. Mijn organen functioneerden niet goed en ik woog slechts 46 kilo.

Eerst kreeg ik zeker een jaar lang vooral moxa-behandelingen en kruidenpreparaten om mijn energieniveau te versterken. Toen kon Michèl beginnen met cuppen. Ik had al lang geen gevoel meer in mijn been, dus ik voelde hier niets van. Maar heel langzaam kwam het gevoel terug. Vanuit de rolstoel kwam ik op krukken te lopen. Later kon ik één kruk laten vallen en heel langzaam ook de tweede. Het ging steeds beter met mij.

Uiteindelijk ben ik zelfs weer gaan werken. Een zittende baan, maar ik kwam weer onder de mensen, na jaren van sociaal isolement. Nu werk ik 32 uur per week en kan alles aan.

Inmiddels heb ik geen beperkingen meer. Wel moet ik nog altijd op mijn energie letten. De kracht daarvoor heb Christa zingendik gekregen door de energiebehandelingen bij REMIMO.

Als ik ooit nog iets mankeer, is mijn eerste stap naar REMIMO. Ik weet uit ervaring dat zij alles zullen doen wat ze kunnen en ze zijn hierover altijd eerlijk.

Christa Kalkman uit Duiven

Ik moest leren leven met mijn pijnklachten tot REMIMO mij totaal van mijn klachten afhielp.

Hans Winters

Hernia

Sinds mijn 10de heb ik al rugklachten. Er zijn periodes dat het goed gaat, maar ook periodes dat ik behoorlijk veel pijn in mijn rug heb met uitstraling naar mijn linker been. Foto’s tonen slijtage van de onderste ruggenwervel en het heiligbeen. Bezoeken aan diverse therapeuten hebben niet geholpen. Volgens de huisarts moest ik ermee leren leven.

Vanwege de steeds heftiger wordende pijn ben ik in het alternatieve circuit gaan zoeken. Het derde adres was REMIMO. Tijdens de eerste behandeling is Michèl aan het cuppen gegaan en heeft hij acupunctuur toegepast. Gezien de ernst van mijn klachten was Michèl er niet van overtuigd dat hij mij verder kon helpen. In dezelfde week ben ik om de dag naar hem gegaan en merkte verbetering. Ik kon ’s nachts weer een paar uurtjes slapen en het zitten ging ook beter.

Na een paar weken ging ik over op één behandeling per week. Het herstel verliep voorspoedig. De pijn in mijn rug verdween. Wat overbleef, was een beetje zeurderig gevoel in mijn been. Daarom werd de frequentie van de behandelingen omlaag gebracht naar eenmaal in de drie weken. Uiteindelijk zijn de behandelingen gestopt en ben ik weer volledig aan het werk en doe ik de dagelijkse dingen weer gewoon. De zwaardere dingen, waar ik in het verleden altijd last van kreeg, probeer ik nu langzaam weer te gaan doen. Ik ben blij dat het nu zo gaat.

Uiteindelijk hoop ik dat ik alles wat ik wil doen ook kan gaan doen zonder dat de klachten die ik hier vroeger van kreeg weer de kop op steken. Volgens Michèl heeft dit nog wel tijd nodig, maar het gaat goed komen. Hier heb ik dan ook mijn volste vertrouwen in.

Tegen mensen die twijfelen of REMIMO iets voor hen kan betekenen, zeg ik: probeer het gewoon eens. Ik denk dat ze uiteindelijk blij zijn dat ze het geprobeerd hebben.

Hans Winters uit Gaanderen