ZOEK UW KLACHT

Onvruchtbaarheid en menstruatie klachten

9 maart 2020

Om onze kennis op peil te houden, volgen wij geregeld bijscholingen vanuit de Westerse en Chinese geneeskunde. Zo ook dit weekend weer.
Dit keer ging het over gynaecologie en alles wat daarbij hoort.

Voor de meeste vrouwen is de menstruatie niet iets om naar uit te zien. Uit onderzoek (Nieboer, 2019) blijkt dat 1 op de 3 vrouwen teveel (pijn)klachten heeft om normaal te kunnen functioneren tijdens de menstruatie. Al op jonge leeftijd kunnen de klachten beginnen. Westers gezien wordt er niet zo veel mee gedaan, vaak wordt de pil voor geschreven. Maar hierdoor kunnen er ook op de langere termijn weer klachten ontstaan, omdat de natuurlijke flow van het lichaam wordt onderbroken. Klachten zoals PMS, onvruchtbaarheid, endometriose, vroege overgang etc. zijn daarom voor veel vrouwen niet vreemd. Ze kunnen een enorme impact hebben op het functioneren van de vrouw.

Binnen de Chinese Geneeskunde kan er met behulp van kruiden, moxa, voedingsadvies en acupunctuur veel gedaan worden aan deze klachten. Binnen onze praktijk hebben wij hier veel ervaring mee.

Gisteren werden we tijdens de les geattendeerd op een filmpje, Het Wonder van Conceptie tot Geboorte. Zo mooi hoe dit in beeld is gebracht. En in het kader van gynaecologische klachten, wilden we je dat niet onthouden.

https://youtu.be/0HrQWCqykD0

Like of deel onze berichten:
Posted in Geen categorie