ZOEK UW KLACHT

Acupunctuur: daar word je vrolijk van!

10 juni 2016
bij van acupunctuur

Recent onderzoek, opgenomen in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet, wijst uit dat slechts één van de veertien onderzochte antidepressivamedicijnen (Fluoxetine) beter werkt dan een placebo. De rest werkt dus niet, maar heeft wel zwaar wegende negatieve bijwerkingen! Daarbij plaatsen de onderzoekers de opmerking dat de meeste onderzoeken naar de werking van de medicijnen normaal gesproken in opdracht van de farmaceutische bedrijven worden gedaan en daardoor vaak onbetrouwbaar zijn. Wie betaald die bepaald. Deze onderzoekers raden therapie aan in plaats van het slikken van medicijnen.

Volgens de Chinese geneeskunst is het echter een veel te zware opgave voor een depressief mens om te praten hoe het allemaal anders zou moeten. Was het maar zo eenvoudig.

Vergelijk deze psychische klachten maar eens met lichamelijke klachten. Je zegt toch ook niet tegen een rugpatiënt dat hij zijn rug zwaar moet gaan belasten om zijn rug te genezen? Waarom zou je dan wel een beschadigde geest zwaar gaan belasten om zichzelf te genezen?

Het kan gelukkig ook anders. Door acupunctuur kan de energie die naar de geest gaat verbeteren, waardoor die beschadigde geest geneest. En als die geest dan langzaam weer vrolijk en blij wordt,  kun je gaan praten over hoe een en ander ontstaan is. Dan heeft die geest ook de energie om de dingen in de juiste proporties en context te zien en er van te leren. Hiermee wordt een gezonde voedingsbodem gecreëerd waardoor de depressie geen terrein meer wint click site.

Wilt u meer weten hoe u, zonder medicijnen maar ook zonder zware belastende psychologische gesprekken uit een depressie geholpen kunt worden? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek waarin u in alle privacy uw eigen situatie kunt bespreken.

Like of deel onze berichten: