ZOEK UW KLACHT

Hatsjie….

16 maart 2016
pollen

Je zou het haast niet zeggen, maar het voorjaar komt eraan. En daar waar veel mensen genieten van het voorjaar, zien anderen er met bergen tegenop. Waarom? Vanwege de hooikoorts. Maar dat is niet nodig want dankzij acupunctuur kan iedereen van het voorjaar genieten.

Hooikoortsklachten zijn er in allerlei soorten en maten. Altijd worden ze veroorzaakt doordat de slijmvliezen van neus, keel en ogen overprikkeld raken. Dit leidt dan tot niesbuien, loopneuzen, geïrriteerde ogen, benauwdheid en/of vermoeidheid.

De slijmvliezen raken geïrriteerd doordat stuifmeel, dat door de wind verplaatst wordt, in uw luchtwegen en ogen terecht komt en blijft vastplakken. Het afweermechanisme van het lichaam wil het stuifmeel wegwerken door het bijvoorbeeld weg te blazen met hoge druk. Bij het niezen kan de lucht zich verplaatsen met wel 150 km per uur. Ook kan het lichaam proberen de stuifmeelkorrels weg te spoelen door een loopneus te veroorzaken. Al deze acties van het lichaam kosten energie en maken u moe.

In de periode waarin u al klachten heeft, is een acupunctuurbehandeling er allereerst op gericht de klachten te verlichten. REMIMO hecht er echter waarde aan de klachten in de toekomst te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk dat de vloeistoffen uit de slijmvliezen uit het hoofd goed naar beneden kunnen stromen project task management software. De beste tijd om deze doorstroming te versterken is in het najaar. Zodra de blaadjes gaan vallen, kan deze doorstroming versterkt worden, waardoor in de winter de slijmvliezen rustig blijven en minder gevoelig worden voor het stuifmeel in het voorjaar en de zomer.

Gemiddeld heeft men drie tot vier behandelingen in het najaar nodig tijdens drie opeenvolgende jaren inclusief de symptoombestrijdende behandelingen in het voorjaar c.q. zomer om voorgoed van de hooikoorts klachten te genezen.

 

 

Like of deel onze berichten:
Posted in Gezondheid