ZOEK UW KLACHT

Kater weg masseren

11 februari 2016
kater

Tijdens Carnaval (of na andere festiviteiten) komt de kater nog wel eens op vervelende momenten om de hoek kijken. Het masseren van acupunctuurpunten kan de blazende kater veranderen in een spinnende kitten.

Hoe komt het dat alcoholgebruik de volgende dag voor zoveel malaise zorgt zoals hoofdpijn, duizeligheid, trillerigheid, misselijkheid en dorst?

De alcohol wordt afgebroken door de lever. Hierbij komen gifstoffen vrij. Dit moet zo snel mogelijk het lichaam verlaten. Daarom gaan de nieren harder werken. Gevolg meer plassen en te veel vochtverlies. Hierdoor vermindert ook de vloeistof waarin de hersenen “dobberen”. Hierdoor worden zij gevoeliger voor beweging en wordt je trillerig, draaierig en kun je hoofdpijn krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen. Niet te veel alcohol drinken is natuurlijk het beste advies. Maar tja….. een feestje he! Probeer in ieder geval extra water te drinken. Wissel bijvoorbeeld ieder glas alcohol af met een glas water. Mocht die kater dan toch de volgende dag in je gezicht blazen kun je hem met het masseren van de volgende acupunctuurpunten verdrijven. Masseer hierbij tegen de klokrichting in.

Let wel: het goed lokaliseren van de punten werkt erg nauw. Mocht het masseren van deze twee punten niet werken, zit u niet op de goede plek.

<img class=”alignleft wp-image-3933 size-full” src=”http://remimo.website-test.eu/wp-content/uploads/2016/05/hoofd1.jpg” alt=”hoofd1″ width=”217″ height=”162″ srcset=”https://www.remimo.nl/wp-content/uploads/2016/05/hoofd1.jpg 217w, http://www get redirected here.remimo.nl/wp-content/uploads/2016/05/hoofd1-768×573.jpg 768w, https://www.remimo.nl/wp-content/uploads/2016/05/hoofd1-100×74.jpg 100w, https://www.remimo.nl/wp-content/uploads/2016/05/hoofd1-230×171.jpg 230w” sizes=”(max-width: 217px) 100vw, 217px” />Lokaliseer dit punt als volgt. Kijk recht vooruit en trek een lijn recht boven de pupil tot een halve duimbreedte in de haargrens. Noem dit punt X. Meet de afstand van punt x tot het midden (recht boven de neus) en neem dezelfde afstand van punt x richting de zijkant van je hoofd. Blijf een halve duimbreedte in de haargrens.

 

 

 

hoofd2Lokaliseer dit punt als volgt. Ga rechtop staan met je armen ontspannen langs je lichaam. Daar waar je wijsvinger je bovenbeen raakt daar ligt dit punt.

Like of deel onze berichten:
Posted in Gezondheid