ZOEK UW KLACHT

Soepel draaien van een stuitligging

4 april 2016
stuitligging

Ongeveer 3,5% van de baby’s die geboren worden, ligt vlak voor de bevalling met de stuit naar voren. 80% van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meesten vinden dit jammer. Soms probeert de gynaecoloog de baby in de buik te draaien. Dit is vaak een vervelende en soms ook pijnlijke ervaring voor de aanstaande moeder. Een natuurlijkere manier is mogelijk met moxatherapie navigate to this website.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de kans dat het kind uit zichzelf gaat draaien 75% is als er moxatherapie wordt toegepast. De kans op succes is het grootst als de behandeling rond de 33 à 34e week wordt gestart.

Na een eerste acupunctuurbehandeling om de beweging goed op gang te brengen en een korte uitleg in de praktijk, kunt u deze therapie pijnloos en veilig zelf thuis voortzetten.

Met een brandende moxastick verwarmt u (of uw partner),dagelijks, gedurende 15 minuten de zijkant van de kleine teen (links of rechts is afhankelijk van de kortste draaicirkel van de baby). U houdt de moxastick ongeveer 1 centimeter van uw huid af. Op deze manier is de warmtestraling intens, aangenaam en zeker niet pijnlijk. U behandelt uzelf gedurende twee tot drie weken of totdat het kindje voldoende gedraaid is.

Men zegt dat door de warmte, die doordringt tot in het bekken, het kindje beweeglijker wordt. Als het echter alleen door de warmte zou komen, zou een kruik ook moeten werken. Het gaat naast de warmte dan ook om de kracht in de energiebaan die langs de baarmoeder in het been stroomt en aan de baby trekt, waardoor het de goede kant op draait.

Like of deel onze berichten:
Posted in Zwangerschap